Jiu Jitsu Kenmei

Vechtsport voor jeugd en volwassenen!

Jiu Jitsu

Jiu Jitsu bij onze sportschool heeft de traditionele Japanse martial arts als basis en combineert deze met technieken uit hedendaagse vechtsporten als kickboksen en MMA (Mixed Martial Arts). Hierdoor is Jiu Jitsu een moderne en effectieve manier om jezelf te verdedigen, en werk je tegelijkertijd aan je conditie en spieropbouw. Doordat je bij Jiu Jitsu je hele lichaam gebruikt, werk je aan een soepel, sterk en weerbaar lijf.

Jiu Jitsu kenmerkt zich door de diversiteit aan technieken (schop-, stoot- en slagtechnieken in combinatie met werp-, breek/klem- en verwurgingstechnieken, zowel staand als op de grond) om een tegenstander uit te schakelen of te controleren. Binnen de  dojo wordt er gedisciplineerd en met respect voor elkaar getraind.

Naast het fysieke aspect is er uiteraard ook veel aandacht voor het mentale aspect van zelfverdediging (zelfvertrouwen, houding en uitstraling). Hierdoor vergroot je je weerbaarheid en belastbaarheid.

De Jiu Jitsu lessen bij Jiu Jitsu Kenmei worden gegeven voor jeugd (12 tot en met 15 jaar) en senioren (16 jaar en ouder).

Trainingstijden jeugd:
Maandag 19.00-19.45 uur

Trainingstijden senioren:
Maandag 19.45-21.00 uur
Woensdag 20.00-21.00 uur

Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij je vooral je armen en benen gebruikt voor het maken van stoten en trappen. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten en werd daar populair in het begin van de jaren 70. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals Karate en Taekwondo. En zoals bij alle vechtsporten is discipline en respect voor elkaar erg belangrijk bij het kickboksen.

Behalve een vechtsport  is kickboksen ook een intensieve workout voor het hele lichaam en werk je aan je coördinatievermogen, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en je houding. Een ideale combinatie van effectieve zelfverdediging en mentale- en fysieke ontwikkeling.

De kickbokstrainingen bij Jiu Jitsu Kenmei bestaan uit techniek- en padstrainingen, waarbij sparren een onderdeel is, maar geen wedstrijdelement. De kickbokstrainingen zijn geschikt voor iedereen van 15 jaar en ouder.

Trainingstijden:
Dinsdag 20.30-21.30 uur
Woensdag 20.00-21.00 uur

MMA

Aanvullend op de Jiu Jitsu en kickbokstrainingen kun je bij Jiu Jitsu Kenmei ook MMA trainingen volgen. MMA is een afkorting voor Mixed Martial Arts en is een vechtsport waarbij technieken uit meerdere vechtsporten en vechtkunsten zoals worstelen (grappling), Judo, Karate, boksen, kickboksen, Muay Thai, Jiu Jitsu en Taekwondo worden gecombineerd.

De MMA trainingen bij Jiu Jitsu Kenmei zijn No-Gi trainingen, dus zonder traditionele Judo of Jiu Jitsu Gi (pak) en bedoeld om meer realistisch te trainen in diverse situaties, zowel staand als op de grond. Wij richten ons met deze trainingen niet op deelname aan wedstrijden omdat de meeste leden die bij ons trainen gewoon een baan hebben of op school zitten en dus niet zitten te wachten op blessures. Deze trainingen zijn op maandelijkse basis en alleen bedoeld voor leden van 16 jaar en ouder die al Jiu Jitsu of kickboksen bij ons beoefenen.

Trainingstijden:
Zaterdag 10.00-11.00 uur (elke 1e zaterdag van de maand)