Jiu Jitsu Kenmei

Verzorgt ook bedrijfstrainingen!

Motivatie en teambuilding

Om medewerkers optimaal met elkaar te laten samenwerken als een team en individueel in hun kracht te zetten, worden wij vaak gevraagd voor motivatie- en teambuildingtrainingen.

Uw medewerkers zijn de grootste toegevoegde waarde van uw bedrijf, maar alleen als ze goed in hun vel zitten en zich prettig voelen in uw bedrijf en tussen hun collega’s. In onze trainingen wordt met behulp van de principes uit de vechtsport (o.a. “Budo”)* gewerkt aan (zelf)vertrouwen, samenwerking, teamgeest, belastbaarheid en doorzettingsvermogen van medewerkers en management. Men ervaart hoe het is om een fysieke en mentale inspanning te leveren om een bepaald doel te bereiken. Niet alleen neemt het gevoel van eigen waarde toe, ook realiseren medewerkers zich welke waarde zij voor het team hebben en hoe hun team kan excellereren door gebruik te maken van ieders persoonlijke sterke eigenschappen.

*Budo is de benaming voor Japanse vechtsporten of krijgskunsten. Bu betekent in het Japans oorlog, gevecht, krijger of vechter. Do betekent weg of pad. Het doel van Budo is individuele ontwikkeling (fysiek en mentaal). Budo gaat dus eigenlijk over het pad, de weg van de fysieke en geestelijke ontwikkeling.

Agressie en weerbaarheid

Voor bedrijven en instellingen bieden wij specifieke agressie- en weerbaarheidstrainingen aan voor bijvoorbeeld baliemedewerkers, verplegend personeel, buschauffeurs, kassamedewerkers etc. Vooraf wordt een intake gedaan om vast te stellen aan welke vaardigheden de deelnemers behoefte hebben. Tijdens de trainingen wordt geprobeerd zo veel mogelijk reële situaties te creëren waar de deelnemers in de praktijk mee te maken krijgen en wordt hen geleerd om effectief gedrag te vertonen om escalatie te voorkomen of te verminderen.

Beroepsvaardigheid zelfverdediging en aanhouding

Naast deze agressie- en weerbaarheidtrainingen is het ook mogelijk voor beroepsgroepen met uniform (politie, justitie, defensie, beveiligingsbedrijven) om specifieke trainingen op het gebied van zelfverdedigings- en aanhoudingstechnieken te volgen. Deze trainingen zijn helemaal toegesneden op de dagelijkse praktijk van deze beroepsgroepen en dragen bij aan de specifieke vaardigheden die aan deze beroepsgroep worden gesteld.

Sport en weerbaarheid

Jiu Jitsu Kenmei biedt ook Jiu Jitsu lessen, kickbokstrainingen en zelfverdedigings-/weerbaarheidstrainingen aan op scholen en bij andere instellingen. Daarnaast is het ook mogelijk om op (basis)scholen bewegingsonderwijs te verzorgen. Met deze lessen ontwikkelen jonge kinderen (tot ca. 12 jaar) hun fysieke en mentale vaardigheden op een veilige manier en zonder een directe associatie met vechtsporten. In overleg kunnen wij de inhoud van de lessen goed afstemmen op de doelgroep.

Neem voor meer informatie over onze bedrijfstrainingen en onze tarieven vrijblijvend contact met ons op.

Jiu Jitsu Kenmei heeft voor de volgende organisaties trainingen verzorgd:

Avéro Achmea
Brandweer Fryslân
Centraal Beheer Achmea
Connexa/De Skûle Welzijn
Gemeente Harlingen
GGD Fryslân
Harlinger Mixed Hockey Club
IKC Het Baken
IKC Het Noorderlicht
IKC Middelstein
IKC Prins Johan Friso
IKC Sint Michael
Jongerenwerk Harlingen
Judo Bond Nederland
Maritieme Academie Harlingen
Politie Noord-Nederland
Rotary Harlingen
RSG Simon Vestdijk
Sport Fryslân
Stichting Sportakkoord Harlingen
Veiligheidsregio Fryslân