Jiu Jitsu Kenmei

Johan Douma
Eigenaar, Jiu Jitsu leraar, personal trainer/coach

Johan Douma

Hallo, wat fijn dat je op mijn website bent terechtgekomen en dat je interesse hebt in mijn sportschool.

Wie ben ik?
Mijn naam is Johan Douma. Ik ben in 1972 geboren in Harlingen (Friesland) en dus een echte ‘ouwe seun’. Na mijn middelbare schooltijd op de RSG ‘Simon Vestdijk’ ben ik naar de HEAO in Leeuwarden gegaan en heb daar mijn studie Commerciële Economie afgerond. Na wat omzwervingen ben ik bij een grote verzekeraar terechtgekomen en heb daar uiteindelijk 17 jaar gewerkt in diverse (Marketing en IT) functies en op diverse locaties. Na een reorganisatie (de zoveelste) ben ik uiteindelijk vertrokken en heb een aantal interim functies vervuld, o.a. bij de Veiligheidsregio Fryslân (Brandweer en GGD). Tegenwoordig werk ik als contractmanager Sociaal Domein bij een gemeente. En daarnaast ben ik dus trotse eigenaar van mijn eigen vechtsportschool ‘Kenmei’.

Hoe is het begonnen?
Als jongetje van 5 ben ik begonnen met Judo. Nadat ik voor mijn zwarte band op moest, ben ik overgestapt op Jiu Jitsu. Geweldig vond ik dit. Jiu Jitsu is eigenlijk de moeder aller vechtsporten en hierin kon ik mijn eigen stijl en technieken kwijt. Naast Judo en Jiu Jitsu heb ik ook nog Karate beoefend, maar Jiu Jitsu was de rode draad, hierin kon ik alle kennis en ervaring vanuit de andere vechtsporten verenigen. Uiteindelijk heb ik de nodige dangraden (zwarte banden) en mijn leraardiploma’s behaald en ben ik gaan lesgeven. Eerst bij mijn eigen leraar Melle Postema in Harlingen. Na zijn overlijden bij andere sportscholen en verenigingen. In 2011 ben ik voor mezelf begonnen en heb ik Jiu Jitsu Kenmei opgericht. Kenmei is Japans en betekent vrij vertaald ‘vol toewijding’ of ‘bezield’.

Uiteraard moet je als docent zelf blijven trainen om de kwaliteit van lesgeven te waarborgen en jezelf te blijven ontwikkelen en verbeteren. Daarom ben ik naast Jiu Jitsu ook gaan kickboksen en heb ik de combinatie met MMA gemaakt. En sinds 2020 zijn we actief met bootcamp- en fitnesstrainingen in de buitenlucht.

Waarmee kan en wil ik jou graag helpen?
Vechtsport en (Jiu Jitsu in het bijzonder) is mijn passie. Niet om te knokken, maar om wat het mij brengt: zelfvertrouwen, innerlijke kracht en rust, lichamelijke en geestelijke balans, focus. En daarnaast een getraind en weerbaar lijf, de overtuiging dat ik elk gevecht, letterlijk en figuurlijk, aan kan! Deze passie wil ik ook op anderen overbrengen, omdat ik iedereen gun wat ik dagelijks mag ervaren. Of je nu jong of oud bent, groot of klein, dik of dun, sterk of zwak… iedereen kan groeien door Jiu Jitsu!

“You have to set goals that are almost out of reach. If you set a goal that is attainable without much work or thought, you are stuck with something below your true talent and potential.”
Of het nu gaat om verantwoord afvallen, meer zelfvertrouwen, herstellen van burnout, omgaan met stress, depressie en/of een trauma, vergroten van je mentale en/of fysieke weerbaarheid of het opbouwen van je conditie en/of meer spiermassa: ik help je graag bij het realiseren van je doelen.

Johan Douma

Heb je een vraag?

Voor al je vragen kun je me mailen of bellen.