Jiu Jitsu Kenmei

Bootcamp in de buitenlucht voor iedereen!

Bootcamp

‘Afzien, discipline, doorzettingsvermogen en frisse buitenlucht’, zo zou je bootcamp kunnen omschrijven. De bootcamptrainingen zijn een leuke en intensieve manier om in een groep te werken aan je kracht, conditie, incasseringsvermogen, souplesse (motoriek), coördinatie en balans. En ook nog in de buitenlucht, dus goed voor je weerstand! Jiu Jitsu Kenmei zit natuurlijk op een prachtige locatie bij De Waddenhal in Harlingen met een eigen grasveld en de zeedijk, het strand en de zee op nog geen 200 meter afstand (alleen bij erg slechte weersomstandigheden wordt er eventueel binnen getraind).

Wat is bootcamp?
Bootcamp is een groepstraining die conditie- en krachtoefeningen combineert. Vrijwel altijd wordt de training in de buitenlucht gehouden. Tijdens de bootcamptrainingen wordt er veel gebruik gemaakt van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn, denk bijvoorbeeld aan bankjes, stoepranden, boomstronken en hekken. Daarnaast maken we ook gebruik van attributen als kettlebells, battle ropes en tractorbanden.

In de bootcamptrainingen wordt regelmatig in tweetallen of in kleine groepjes gewerkt, zodat je elkaar kunt gebruiken om bepaalde oefeningen uit te voeren. De oefeningen die gedaan worden, kunnen sterk variëren. Dit ligt onder andere aan de trainer, maar ook aan de leeftijd van de groep, het fitheidsniveau van de deelnemers en de mogelijkheden in de omgeving. Tijdens sommige bootcamptrainingen ga je bijvoorbeeld een flink stuk hardlopen, terwijl er ook lessen zijn waarin alles in een stevig wandeltempo wordt gedaan, zodat het ook voor minder fitte mensen haalbaar is.

Conditionele oefeningen zoals hardlopen of wandelen, worden in een bootcamptraining afgewisseld met kracht- en coördinatieoefeningen. Doordat je de krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht of bijvoorbeeld een kettlebell uitvoert en je niet vast zit op een apparaat, train je vaak een aantal spiergroepen tegelijk. Hiermee worden niet alleen je spieren, maar ook je coördinatie en balans uitgedaagd.

Effect op je lichaam
Omdat tijdens een bootcamptraining zowel oefeningen voor de conditie, als krachtoefeningen gedaan worden, kun je effectief werken aan je fitheid! Je krijgt een betere conditie, je lichaam wordt strakker, je houding beter, je voelt je krachtiger en je werkt aan je vetverbranding. De training is dus allround en een ideale workout. Natuurlijk zie je alleen effect als je regelmatig traint en daarnaast op je voeding let, maar dit is met alle vormen van training het geval.

Doordat de training buiten wordt gegeven, ben je er letterlijk even ‘uit’. Dit helpt je om helemaal je hoofd leeg te maken en te focussen op je eigen lichaam en de omgeving. Ook bij minder mooi weer bij 1 graad boven nul, in de miezerregen, is trainen in de buitenlucht geweldig! Je moet even over een drempel heen, maar als je eenmaal bezig bent is het heerlijk.

Voor wie is bootcamp?
Bootcamp is echt niet alleen voor de topfitte, jonge, strakke mensen. Onze ervaren en deskundige trainers kunnen voor iedere oefening variaties bedenken, waardoor de oefening voor iedereen goed uit te voeren is.

De bootcamptrainingen van Jiu Jitsu Kenmei zijn geschikt voor volwassenen en jeugd vanaf 15 jaar, ongeacht je fitheidsniveau.

Trainingstijden:
Dinsdag 19.15-20.15 uur
Donderdag 19.45-20.45 uur

Extra Obstacle Run/Survival Run training:
Zaterdag 10.00-11.00 uur (elke 2e zaterdag van de maand, alleen in de “droge” maanden)